Ny vin, gresskar, kastanjef, trøfler

0
5 dager
Beskrivelse

Utforsk dine smaksløker.

Friuli Venezia Giulia er hjemsted for noen av de beste hvite vinene i Italia. Regionen ar åtte DOC og tre DOCG appellasjoner. Og til de kjente spekeskinkene fra San Daniele og Sauris, Trieste’s kokte skinke, herlig sjømat, topp grønnsaker og frukt.

Vi vil la deg smake på denne kulinariske rikheten, med tilbørlig hensyn til sesongens tilbud. Anerkjente kokker vil holde matlagingskurs.

Ankomst torsdag, avreise mandag. Innkvartering i et fem-stjerners hotell i Trieste.

Program

Dag 1Ankomst Trieste. Vin-smaking

Transport fra flyplassen. Innsjekk. Møt din «lokale venn». Besøk til en landsby med tre av Italias beste vinprodusenter. Alternativt, vinsmaking i en av Trieste’s fasinerende grotter. Middag i hotellet.

Dag 2Trieste

En fisker vil ta deg med på sin båt. Fangsten nytes på en nœrliggende restaurant. Etter lunsj, en guided tur i Trieste. Guiden forteller deg hvordan Trieste, etter å ha blitt gjort en frihavn av den Østerisk-Ungarske keiseren, noe den fortsatt er, utviklet seg til en velstående multi-etnisk dynamisk by, Italia’s mest kosmopolitiske. Vi besøker de historiske kafeene. Matlagingskiurs. Middag i en restaurant i gamlebyen

Dag 3Besøk til en olivenolje og vinprodusent

Vi besøker en olivenoljeprodusent og en vinprodusent som gjœrer vinen i sten-beholdere. Lunsjen består av en smaking av de forskjellige skjellen i det nordlige Adriater-havet, og fisk. På ettermiddagen vil Trieste beste iskrem-maker låre deg hvordan å lage is. Deretter, besøk til en kaffeprodusent og et kurs i kaffesmaking og laging. Middagen blir pizza, med forklaring av hvordan å gjøre suksess med pizza hjemme.

Dag 4Miramare Slottet - Tur til Vipacco dalen i Slovenia

På morgene besøker vi Miramare slottet, som keiseren’s bror fikk bygget før han ble konge av Mexico. Lunsj i nœrliggene sjø-restaurant.
På ettermiddagen, en tur til en landsby nœr Gorizia hvor «oransje» vin er i ferd med å bli en ny apellasjon. Og en tur i Slovenia’s Vipacco dal, middag i en av de beste restaurantene i Slovenia kjent for sitt sœrdeles kreative kjøkken.

Dag 5Avreise

Tiden er kommet for å si «Ciao! På gjensyn!“ til Trieste og Friulia-Venezia-Giulia. Transport til flyplassen.

HVA ER INKLUDERT I TURENE?
HVA ER IKKE INKLUDERT I TURENE?

Transport fra og til Trieste flyplass
Hotell med frokost
Lunsj og middag, inklusiv drikke i normale mengder, kaffe, smaking, hvor angitt i programmet
Transport gjennom turprogrammet
Guider og local reiseleder, din «lokale venn»
Inngang til besøkte attraksjoner
Kurs, kursmateriale og utstyr til aktiviteter angitt i programmet
FVG kortet

Turistskatt (må per definisjon betales av de besøkende)
Medisinsk behandling hvis nødvendig
Telefon og minibar i hotell
«For deg selv» kostnader
Hva som ikke er angitt som inkludert ovenfor, er ikke inkludert.