Sommer i Karst området, Trieste’s kalksteins-omgivelser

0
5 dager
Beskrivelse

Sommer i Trieste’s blomsterprydete kalksteins-omgivelser. Sykling og vandring. Spennende utflukter. Maling og matlagingskurs.

5 dager.

Ovenfor Trieste er der et platå 300 meter over sjøen, uten innsjøer/elver, med små landsbyer, produksjon av utmerkede viner og matvarer, et stort antall grotter, en rik vegetasjon, et mangfold av sykkel og vandrestier, klar til å utforskes. Lokalbefolkningen snakker for det meste slovensk.

Platået var tidligere et sommer-residens område for folk fra Trieste, ettersom temperaturen er 4-5 grader lavere enn ved sjøen.

Ankomst torsdag, avreise mandag. Innkvartering i en landsby på Carso platået. 5 dager.

Program

Dag 1Ankomst Trieste

Transport fra flyplassen. Innsjekk. Møt din «lokale venn». Deretter en tur til Lipiza hvor de hvite hestene til den Spanske Rideskole i Wien kommer fra. Middag på hotellet.

Dag 2Grotta Gigante - den gigantiske grotten

Etter frokost, drar vi på el-sykkel til Grotta Gigante, grotten som i 1995 ble innskrevet i Guinnes rekordbok som verdens største besøkbare grotte. Stor nok til å romme Peterskirken i Roma. På Carso er der steinbrudd i virksomhet siden romertiden, noen har levert stein til kjente bygg på flere kontinenter. Vi besøker atelieet til en lokal steinkunstner. Tid for en aperitiv og lunsj i en vin-bar. På sykkel fortsetter gjør vi unna den panomariske Napoleonica veien hvorfra du ser hele Trieste gulfen. I Prosecco landsbyen (vi regner med at du vet hva prosecco er), nok en aperitiv. Retur til hotellet. Syklet distanse circa 35 km, uten store motbakker. Om kvelden, matlagingskurs på hotellet. Middagen blir hva dere har laget.

Dag 3Trieste

Transport til Trieste. Guiden vil fortelle hvordan Trieste, etter å ha fått frihavns-status av den østerisk-ungarske keiseren, noe den fortsatt er, vokste til en velstående multietnisk dynamisk by, Italia’s mest kosmopolitiske by. Vi besøker de historiske kafeene, har lunsj i en buffet restaurant som avisen The New York Times fant det verdt å skrive en side om. Smaking av typiske lokale og sentral-europeiske kaker. På ettermiddagen, besøk til en kaffeprodusent, et kurs i kaffesmaking og laging. Vi deretter foreslår at du ser noen av byens attraksjoner, ved å benytte FVG kortet du har fått til. Middag ikke organisert, men vi gir deg tips til å velge blant di over 700 lokalene i Trieste området.

Dag 4Duino slottet

Besøk til Duino slottet og den panoramiske Rilke stien. Poeten Rainer Maria Rilke skrev sin berømte Elegies under sine besøk til slottet. Lunsj i en «agroturismo», landsbygd vertshus, i området. Landsbyen vi besøker huser tre av Italia’s fremste vinprodusenter, vi besøker en. Tilbake på hotellet venter en kunst-opplevelse. Maleren Roberto del Frate, fra Venezia men bosatt i Trieste, vil gi deg et introduksjonskurs i akryl-maling. Etter tre timer, selv om du aldri har malt før, overraskelse!, vil du ha begått ditt første maleri. Hvis du har maler-erfaring, vil du ha ytterligere nytte av leksjonen. Middag på hotellet.

Dag 5Avreise

Tiden er kommet for å si «Ciao! På gjensyn!“ til Trieste og Friulia-Venezia-Giulia. Transport til flyplassen.

HVA ER INKLUDERT I TURENE?
HVA ER IKKE INKLUDERT I TURENE?

Transport fra og til Trieste flyplass
Hotell med frokost
Lunsj og middag, inklusiv drikke i normale mengder, kaffe, smaking, hvor angitt i programmet
Transport gjennom turprogrammet
Guider og local reiseleder, din «lokale venn»
Inngang til besøkte attraksjoner
Kurs, kursmateriale og utstyr til aktiviteter angitt i programmet
FVG kortet

Turistskatt (må per definisjon betales av de besøkende)

Medisinsk behandling hvis nødvendig
Telefon og minibar i hotell
«For deg selv» kostnader
Hva som ikke er angitt som inkludert ovenfor, er ikke inkludert.