Vinter-rundtur i Friuli-Venezia-Giulia

0
6 dager
Beskrivelse

Friuli Venezia Giulia Regionen. Trieste, Aquileia, Udine, Palmanova, Cormons, Cividale, Gorizia.

6 dager.

Regionen hvor italiensk, slavisk og tysk kultur møtes, med sin miks av kultur og historie. Noen deler har vœrt under italiensk – veneziansk styre, andre under østerrisk-ungarsk – tysk styre, andre igjen under slavisk innflytelse. Fra naturens side har FVG regionen alt: sjø, fjell, elver, historiske borger og landsbyer, en rik og fasinerende flora og fauna.

En rundtur er kun en «prøvesmaking» som lar deg bestemme hvilke deler du ønsker å komme tilbake til for å oppdage mer i dybden.

Ankomst onsdag, avreise mandag. Innkvartering i 4 stjerners hoteller.

 

Program

Dag 1Ankomst Trieste

Ankomst Trieste. Transport fra flyplassen. Møt din «lokale venn». Det foreslås at du vandrer rundt i Trieste på egenhånd med ditt FVG kort for et første inntrykk. Middag på hotellet.

Dag 2 Trieste

Guided tur i Trieste. Guiden vil fortelle deg hvordan Trieste, som fikk fri-havn status av den Østerriske Ungarske keiseren, noe den fortsatt er, vokste til en multi-etnisk kosmopolitisk dynamisk by. Du vil besøke de historiske kafeene til «Wien ved sjøen», ha lunsj i en buffet-restaurant som avisen New York Times fant det verdt å skrive en side om. Og smake på de typiske lokale og midt-europeiske kakene. På ettermiddagen besøker vi Miramare slottet, som broren til keiseren bygget, før han ble konge av Mexico. Matlagingskurs. Middag i gamlebyen.

Dag 3Aquileia - Udine - Palmanova

Du vil se ruinene i Aquileia, byen som var den tredje største i Romer-riket og som Attila ødela. Katedralen rommer de største romerske mosaikker som er bevart. Aquileia produserte all vinen til de romerske soldatene. Deretter drar vi til Palmanova, en befestet by som er på UNESCO’s verdensarv liste. Vi fortsetter til en lokal prisbelønt vingård i en middelalderslandsby. Videre til Udine, Friuli’s hovedstad. Tiepolo, en av de store renessanse-malere, bodde lenge i Udine og du vil se flere av hans mesterverker i katedralen og i patriark-palasset. Der er betydelige kultur-forskjeller mellom Friuli (med Udine) og Giulia (med Trieste), noe du får høre om. Udine var i århundrer under veneziansk styre mens Trieste derimot var østerrisk-ungarsk. Overnatting.

Dag 4Cividale

Turen går til Cividale, Longobardenes første hovedstad i Italia. Byen har bevart sin middelalderske karakter og byr på interessante severdigheter, blant annet «Djevelens bro».
Området mellom Cividale, Cormons og Gorizia lager hvitvin som er blant Italia’s beste. Under besøk på vingård og en vinbar kan du utfordre smakssansene. Om kvelden ankommer vi til Gorizia. Overnatting.

Dag 5Gorizia - Vipacc dalen i Slovenia

Gorizia har fortsatt tre aktive språk: italiensk, slovensk og tysk. Først i 2004 bled muren på Transalpina plassen fjernet, muren som en del av Jernteppet, lik i Berlin, skilte øst og vest, slovensk og italiensk Gorizia. Gorizia har en rik historie med en borg og store villaer, og en fremtid innen enogastronomy. Etter å ha sett Gorizia, drar vi over grensen til Slovenia. gjennom Vipacca dalen. Om kvelden, en uforglemmelig middag i en av Slovenias beste restauranter, kjent for sitt kreative kjøkken. Overnatting i Trieste.

Dag 6Avreise

Tiden er kommet for å si «Ciao! På gjensyn!“ til Trieste og Friulia-Venezia-Giulia. Transport til flyplassen.

HVA ER INKLUDERT I TURENE?
HVA ER IKKE INKLUDERT I TURENE?

Transport fra og til Trieste flyplass
Hotell med frokost
Lunsj og middag, inklusiv drikke i normale mengder, kaffe, smaking, hvor angitt i programmet
Transport gjennom turprogrammet
Guider og local reiseleder, din «lokale venn»
Inngang til besøkte attraksjoner
Kurs, kursmateriale og utstyr til aktiviteter angitt i programmet
FVG kortet

Turistskatt (må per definisjon betales av de besøkende)
Medisinsk behandling hvis nødvendig
Telefon og minibar i hotell
«For deg selv» kostnader
Hva som ikke er angitt som inkludert ovenfor, er ikke inkludert.